Contactlenzen

Welke lens is voor u geschikt? Dit hangt van een aantal factoren af. Er zijn diverse soorten lenzen. De meeste bekende zijn de harde en de zachte contactlenzen, en daarvan zijn weer verschillende soorten zoals nachtlenzen en multifocale lenzen.

Als u op zoek bent naar lenzen beginnen wij altijd met een oogmeting, waarbij wij ook letten op de topografie, fysiologie en pathologie van het oog. Vervolgens stellen wij u vragen over waar u ze voor gebruikt, wanneer u ze gebruikt of u oogklachten heeft en of er specifieke wensen zijn. Met deze informatie kunnen wij u op maat adviseren.

Soorten contactlenzen

Zoals genoemd zijn er harde en zachte contactlenzen. Binnen deze categorien zijn er diverse mogelijkheden. Zowel harde als zachte lenzen zijn in sferisch, sferisch multifocaal, torisch, torisch multifocaal en maatwerk.

Daarnaast zijn er nachtlezen, deze vallen onder de categorie harde lenzen. Van zachte lenzen is er de dag&nacht variant (permanent wear) en daglenzen (daylies)

Maatwerk contactlenzen

Het ene maatwerk is niet het andere maatwerk, zo onderscheiden wij 2 soorten maatwerk.

  • ‘Confectie maatwerk’ – Doordat wij met 5 leveranciers werken (in tegenstelling tot reguliere brillenwinkels die meestal met 2 leveranciers werken), hebben wij een ruimte keuze om de juiste lenzen voor uw ogen te zoeken.
  • Écht maatwerk – Daarbij heeft u uniek lenzen die alleen voor uw ogen zijn
AFSPRAAK MAKEN

Meer informatie over zorgverzekering voor brillen of contactlenzen.


Onderhoudsmiddelen contactlenzen

Wij verkopen onderhoudsmiddelen van uitsluitend kwaliteitsleveranciers. Zodat u de nieuwste generatieproducten heeft die tevens duurzaam en veilig zijn voor uw lens en oog.